Marleen Meijer

- HET VERAAL VAN.... Marleen -

Ruim 20 weken geleden kwam ik niets vermoedend binnen bij het bedrijf van een van mijn beste vriendinnetjes, Mylène Franken . Ik ging haar zaakje binnen voor een kopje thee en om even bij te kletsen. Toen ze mij vertelde dat ze nog eens 10 kilo wilde afvallen, was ik zo geïnspireerd door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen. Niet wetende dat zij mij enkele seconde later ging vragen om dit samen met haar te doen. Ik was nooit de dunste en had al meerdere diëten geprobeerd, van maar 1200 calorieën op een dag tot alleen maar eiwitten en van Sonja Bakker tot een smoothie dieet. Zo’n dieet langer dan een maand volhouden was er nooit bij, dan ging ik alweer de mist en gaf ik toe aan alle verleidingen. Ik en sporten dat was als water en vuur. Ik ben muzikaal, maar sporten was niet voor mij weggelegd. Na lang wikken en wegen en veel gesprekken met Mylène over haar eerste weken bij VEPT, toch besloten om het een kans te geven. Lachend riep ik nog: “Als dit ook niet werkt geef ik het op en omarm ik obesitas.” 

De eerste keer dat ik de loods binnen liep, in mijn net gekochte sportkleding want ja die had ik daarvoor nog niet, had ik trillende knieën en was ik ontzettend sceptisch. Weinig geloof en vertrouwen had ik in mezelf dat ik dit wel vol zou houden. De eerste keer op de weegschaal stappen was een verschrikkelijk moment, ik werd geconfronteerd met een vetpercentage van ruim boven de veertig. Eenmaal thuis kwam het moment van realisatie pas, en raakte ik overstuur en vastberaden er nu echt iets aan te gaan doen. Bij het ontvangen van mijn eerste menu had ik geen idee hoe ik dit ging combineren met mijn werk in de horeca. Ik werkte soms diensten van 10 uur en was gewend dan maximaal 1 keer te eten, hierin moest ik nu 5 keer gaan eten. Eten voorbereiden had ik nooit gedaan, ik at gewoon wat er op het menu stond of wat er snel voor handen was. En vooral het borrelen na en dienst met een schaal nachos of bittergarnituur was meer regel dan uitzondering. Ik weet nog, na mijn eerste dienst met mijn nieuwe schema, er al een wijntje klaar stond op de bar. 

Morgen begin ik aan week 13 van mijn training en ben ik inmiddels 7,5 kilo kwijt. We hebben zelfs samen nog een duo pt strippenkaart aangeschaft, omdat we er van overtuigd zijn dat we meer kunnen bereiken samen. Elk moment dat ik het zwaar heb, zin in dat wijntje, chipjes of chocola bel ik Mylène, dan klagen we samen en kunnen we weer door. Nu moet ik eerlijk toegeven dat die momenten er steeds minder zijn, ik heb geen honger en voel me energieker dan ooit tevoren. Uiteten gaan of op familieweekend een toetjes buffet is voor mij geen probleem meer. Ik ben veel meer gaan genieten van brood en van fruit, dingen die ik voor deze 13 weken nauwelijks at. En in mijn geval misschien wel het grootste wonder ik ben gaan genieten van sporten. De wekelijkse trainingssessie in de loods sloopt me, maar het geeft me ook een gigantisch voldaan gevoel om zo afgemat te worden. Stan weet ons tijdens de training, ondanks al ons geklaag, zo te motiveren om steeds meer te doen en om door te zetten. Ook de twee keer die ik daarnaast train in de sportschool ben ik steeds leuker gaan vinden. Ik merk dat ik meer aan kan en dat ik meer conditie krijg. Het samen sporten is iets wat ik nodig heb, we motiveren elkaar om door de zware momenten heen te gaan, we dagen elkaar uit om steeds meer te doen en we halen het beste in elkaar naar boven. Ik ben trots op het feit dat ik voor het eerst in 3 jaar weer onder de 80 kilo zit, en ben vastbesloten om door te zetten en meer te bereiken!

Liefs, Marleen

VEPT en het Coronavirus

Maatregelen omtrent het Coronavirus

Lees meer

Personal Training bij VEPT in Woerden!

Start nu met Personal Training bij Vept in Woerden!

Lees meer
Meer nieuws
 • Personal Training

  Personal Training

  De trainer gaat door middel van de kennismaking een analyse maken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van hoe je er nu voorstaat.

  Lees meer
 • Crossfitness

  Crossfitness

  CrossFit is een intensief en afwisselend fitness programma, waar plezier en bewegen voorop staan!

  Lees meer
 • Knock-out

  Knock-out

  KNOCK-OUT is een “zero contact” trainingsvorm. Uiteraard wordt er intensief gebokst, maar steeds richting de Personal trainer die de stoten en trappen pareert.

  Lees meer
 • Bootcamp

  Bootcamp

  Bootcamp is eigenlijk fitness, maar dan buiten. Het doel van dit soort trainingen is jou zo snel mogelijk ‘’in shape’’ te krijgen.

  Lees meer
Wendy Hougardy

"VEPT is voor persoonlijke en sportieve doelen"

Wendy Hougardy
Hans Veenstra

"Op een verantwoorde, effectieve en leuke manier trainen kan bij VEPT-Woerden."

Hans Veenstra
Nicole

"Ik train nu bijna een jaar bij Vept in de groepslessen van Bootcamp en Knock Out. De kleine groepen (max 10) vind ik erg fijn."

Nicole
Albertina

"Dankzij de personal training van VEPT ben ik EINDELIJK aangenomen bij Defensie"

Albertina
Mylene Franken

"in 10 maanden 30 kilo lichter dankzij de motivatie van VEPT en mijn familie!"

Mylene Franken
Rianne de Heer

"Sympathieke en enthousiaste trainers en elke training is weer helemaal anders"

Rianne de Heer
Ylona

"De training was f*cking zwaar! But I made it! 8 kilo eraf en weer lekker in mijn vel!"

Ylona
Jen Blok Maasdam

"De sturing en motivatie van VEPT die mij nu echt zouden helpen om fit, gezond en eindelijk (blijvend) op gewicht te blijven."

Jen Blok Maasdam
Marleen Meijer

"Ik ben trots op het feit dat ik voor het eerst in 3 jaar weer onder de 80 kilo zit, en ben vastbesloten om door te zetten!"

Marleen Meijer
Sylvia Franken

"Samen met mijn dochter verloren wij 50 kilo in 10 maanden! "

Sylvia Franken
Eveline Van Ginneken

"Ik train al ruim een jaar bij Vept en het bevalt me perfect. Leuke en goede trainers die je advies geven"

Eveline Van Ginneken
Christèl

"Ik trainde 1x in de week met Philip. Een enthousiaste trainer met kennis en doorzettingsvermogen."

Christèl
Sanne Spek

"Na 13 trainingen bij Stan ben ik een stuk sterker in spierkracht! Bedankt Stan!"

Sanne Spek
Anitra Jellema

"Ik train nu een jaar bij VEPT, een uur per week even flink er tegenaan onder de kundige begeleiding van Arjan"

Anitra Jellema
Aad

"Sinds VEPT ben ik onwijs veel afgevallen en heb ik mijn spieren goed kunnen ontwikkelen en ben ik gemotiveerd geraakt!"

Aad
Jen Blok

"Ik ben inmiddels 13 weken hard bezig mijn doel te bereiken en inmiddels ben ik 10 kilo afgevallen! "

Jen Blok
Annemarie

"Ik heb mijn gewenste resultaat, VEPT en in het bijzonder Philip: dank jullie wel!"

Annemarie
Annemarie Hoiting

"Vandaag weer een heerlijke work-out met Arjan samen! Fantastisch om vol te knallen en leuk dat er snel vooruitgang is.. Zalig!"

Annemarie Hoiting
Amber de Vries

"Vept is een aanrader voor iedereen!"

Amber de Vries
Melanie

"Ach nu sta ik ook wel eens te dansen tussen de training maar gewoon omdat ik er lol in heb."

Melanie